تبلیغ صفحه خبر
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۹:۱۴
کد خبر : 450378

عملیات اصلاح بانک‌های خازنی و حذف هزینه‌های توان راکتیو در مجتمع معادن مس تکنار

عملیات اصلاح بانک‌های خازنی و حذف هزینه‌های توان راکتیو در مجتمع معادن مس تکنار

در سال های گذشته خصوصا در نیمه اول سال ۱۴۰۴، مقدار زیادی از هزینه برق مصرفی مجتمع معادن مس تکنار ناشی از ضریب توان نامناسب و مصرف توان راکتیو بود؛ به‌گونه‌ای که از در یک قبض برق ماهانه (مهرماه ۱۴۰۴) به مبلغ حدود ۲۴ میلیارد ریال، نزدیک به ۱۴ میلیارد ریال مربوط به جریمه و

در سال های گذشته خصوصا در نیمه اول سال ۱۴۰۴، مقدار زیادی از هزینه برق مصرفی مجتمع معادن مس تکنار ناشی از ضریب توان نامناسب و مصرف توان راکتیو بود؛ به‌گونه‌ای که از در یک قبض برق ماهانه (مهرماه ۱۴۰۴) به مبلغ حدود ۲۴ میلیارد ریال، نزدیک به ۱۴ میلیارد ریال مربوط به جریمه و هزینه توان راکتیو می‌شد.
به‌منظور رفع این مشکل، پروژه اصلاح و بازسازی بانک‌های خازنی مجتمع اجرا شد. این عملیات به دلیل شرایط فنی، حجم تجهیزات و ضرورت انجام کار بدون ایجاد اختلال در بهره‌برداری، از جمله پروژه‌های دشوار و پرمشقت به شمار می‌رفت. برای اجرای این پروژه در مجموع حدود ۳۰ میلیارد ریال هزینه شد.
نتیجه این اقدام، حذف ضریب راکتیو و جلوگیری از اعمال جریمه‌های مربوطه در قبوض برق بود؛ به‌طوری‌که در حال حاضر ماهانه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی و جلوگیری از خروج منابع مالی شرکت حاصل شده است.بر این اساس صرفه‌جویی عملیات اصلاح بانک‌های خازنی و حذف هزینه‌های توان راکتیو سالانه ۱۲۰ تا ۲۴۰ میلیارد ریال و هزینه‌های برق مصرفی کل معدن تا ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.
همچنین بانک‌های خازنی معیوب پس از تعمیر و اصلاح، به‌جای کنار گذاشته شدن، در سایر انشعابات مجتمع از جمله کنتور برق چاه آب محمدآباد و ایستگاه میانی پمپاژ مورد استفاده قرار خواهند گرفت تا ضریب توان این بخش‌ها نیز بهبود یافته و توان راکتیو آن‌ها، هرچند در مقیاس کمتر، به حداقل ممکن و نزدیک به صفر برسد.این اقدام علاوه بر افزایش بهره‌وری تجهیزات، موجب استفاده بهینه از دارایی‌های موجود و کاهش هزینه‌های انرژی در سایر بخش‌های مجتمع نیز شده است.
شرکت مجتمع معادن مس تکنار در سال ۱۳۸۴ در راستای فعالیت در زمینه اکتشاف، استخراج و فرآوری معادن ثبت و شروع به فعالیت نمود. این شرکت در حال حاضر دارای پروانه بهره برداری معدن پلی متال به مساحت تقریبی ۲۹۶۰۰۰۰۰ متر مربع واقع در شهرستان بردسکن استان خراسان رضوی است. همچنین این شرکت دارای دو خط تولید کنسانتره مس، یک خط مکانیزه تولید کنسانتره فلوتاسیون و یک خط سنتی تولید کنسانتره لیچینگ می باشد. زمینه فعالیت: اکتشاف، استخراج، فرآوری معادن

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.